3LION

LiFePO4 accu voor de Camper

VOORDELEN
MAXIMALE PRESTATIES IN ALLE VEILIGHEID OP ELK VOERTUIG
BMS GEÏNTEGREERD IN DE ACCU
LITHIUM TECHNOLOGIE LiFePO4
TOEPASSINGEN

3LIONSYSTEMis het Lithium systeem gebaseerd op LiFePO4 technologie accu’s met BMS in de accu zelf. Dit alles, gecombineerd met een specifieke installatie, garandeert de beste prestaties op huishoudelijk gebied met maximale veiligheid. De chemie (LiFePO4) is thermisch stabiel (dankzij het ijzer-element) waardoor elk risico kan worden uitgesloten, dit maakt de 3LION de perfecte lithium camper accu.

Het geavanceerde BMS, geïntegreerd in de accu, maakt een veilig gebruik mogelijk van zware belastingen zoals: airconditioners, koffiezetapparaten, haardrogers en inverters in het algemeen. Het BMS brengt de cellen waaruit de accu is opgebouwd voortdurend in balans en houdt waarden als spanning, stroom, temperatuur, inwendige weerstand, enz. onder controle, waardoor de accu altijd een maximaal rendement heeft.

De voordelen van het 3LION Systeem

SNEL OPLADEN

De hoge laadstromen die door de dynamo worden opgewekt wanneer het voertuig in beweging is, kunnen worden beheerd door 3LINK of van de DC-DC waardoor een preferentiële en veilige oplaadlijn wordt gecreëerd, zonder het originele systeem vande camper te belasten; zelfs met accu 3LION volledig ontladen, volstaat het de motor van het voertuig gedurende 30 minuten aan te zetten om een dag autonomie te garanderen.

NUL ONDERHOUD

De combinatie van chemie en interne elektronica maakt dit type accu volledig onderhoudsvrij. Men hoeft zich niet langer zorgen te maken over sulfatatie, waarvan deze bijzondere samenstelling vrij is, noch over schade door diepontlading, die vroeger aan loodzuur-accu’s werd toegebracht.

60% MINDER GEWICHT

De chemie met zeer hoge energiedensiteit (LiFePO4) maakt van de 3LION een concentraat van energie, en de gewichtsbesparing is ongelooflijk: meer dan 60% minder gewicht dan een loodzuuraccu met dezelfde capaciteit!

HOOG AANTAL CYCLI

De laadcycli van een lithiumaccu kunnen bijna oneindig lijken, zij bereiken ongeveer 5 maal die van traditionele accu’s en overtreffen in sommige gevallen zelfs de veroudering van het voertuig! U kunt 2500 cycli bereiken met 80% ontladingsdiepte, maar door het vermijden van overmatige ontladingen kan zelfs tot 5000 oplopen!

BESTAND TEGEN ZWARE BELASTINGEN

De lage interne weerstand en de speciale elektrochemische samenstelling maken het mogelijk om zonder schade hoge ontlaadstromen te verdragen, daarom zijn de accu’s 3LION ze vrezen niet voor het gebruik van airconditioners, koffiezetapparaten, haardrogers, het gebruik van inverters in het algemeen, enz… Tot 4 uurmet een airconditioner en tot 2 maal de capaciteit van een conventionele accu.

VEILIG EN BETROUWBAAR

De chemie (LiFePO4) geeft de accu een aangeboren thermodynamische stabiliteit, het krachtige geïntegreerde BMS (Battery Management System) beschermt de accu tegen kortsluiting/polariteitsomkering, overspanning, overontlading, te hoge temperatuur en tenslotte vermijdt u, door het volgen van onze A of B configuraties, problemen met het originele elektrische systeem.

Kies de juiste oplossing voor u

ALLE VOERTUIGEN BEHALVE EURO6 MET SMART ALTERNATOR

INSTALLATIE

Het originele elektrische systeem is niet ontworpen om veilig om te gaan met de lithium huishoudaccu, aangezien de originele regeleenheid en bedrading vaak niet berekend zijn op de stromen die gepaard gaan met lithium. Daarom is het niet aan te bevelen de AGM-accu simpelweg te vervangen door een lithiumaccu. Il 3LINK, in tegenstelling tot plug&play oplossingen, kunt u het originele elektrische systeem omzeilen zonder enige stress.

EIGENHEID

Dankzij dit type systeem en de 3LINK is het mogelijk de lithium-huishoudaccu zeer snel op te laden zonder het originele elektrische systeem aan te tasten.
Met het Touch Screen Display, dat bij de kit is inbegrepen, kunt u alle accu’s aan boord controleren en beheren.

VOERTUIGEN EURO6 MET SMART ALTERNATOR

INSTALLATIE

De nieuwe voertuigen, uitgerust met slimme dynamo’s, hebben een DC-DC (reislader) nodig om de huishoudaccu’s op te laden. Het systeem is reeds aangepast aan de laadparameters van deze DC-DC van eerste opbouw. Deze veranderen niet, zelfs niet bij het installeren van een lithiumaccu en daarom is de vervanging van de originele accu door een 3LION mogelijk en veilig.

EIGENHEID

In dit geval hangt de laadsnelheid af van de kenmerken van de oorspronkelijk geïnstalleerde DC-DC, het systeem is dus altijd veilig en heeft een snellere installatie.
Met deze configuratie is het mogelijk altijd op de hoogte te zijn van de accustatus door de EnergyMeter aan te schaffen, het Touch Screen Display speciaal voor het beheer van het aangesloten accupak.

KOFFIEZETAPPARAAT

MICROWAVE

KLIMAAT

HAARDROGER

E-BIKE

Uitrusten op de ideale temperatuur met de airconditioning aan, genieten van een warme espresso met een druk op de knop, genieten van een warme douche zonder bang te zijn om de haardroger te gebruiken om uw haar te drogen, zijn sensaties die gewoonlijk voorbehouden zijn aan de kampeerder, altijd aangesloten op de 220V, nu niet meer met3LION System!

3LION SYSTEM bevat:

3LION Battery

3LION is de lithium huishoudaccu met LiFePo4 technologie, krachtig en veilig.
Lange levensduur: ongeveer 2500 cycli met 80% DOD, hij is uitgerust met een intern Battery Management System (BMS), fundamenteel om de cellen te besturen en te bewaren.
Het BMS bewaakt spanning, stroom, weerstand en temperatuur en houdt dankzij deze informatie de cellen in evenwicht, waardoor interne onevenwichtigheden in de accu worden voorkomen en de accu wordt beschermd tegen: overspanning, onderspanning, kortsluiting, te hoge temperatuur en overbelasting.

Dankzij de hoge vermogensdichtheid en een stabielere bedrijfsspanning kunnen de 3LION accu’s (met dezelfde opgegeven capaciteit) een veel langere autonomie garanderen in vergelijking met klassieke accu’s!

3LINK Black Box en Display

3LINK is een geavanceerde regeleenheid, noodzakelijk voor de optimalisering van het lithiumsysteem op recreatievoertuigen.

Door het oorspronkelijke systeem ongewijzigd te laten en het aan te sluiten op de 3LINK: 3LION accu’s, motoraccu en alle voorzieningen aan boord(regeleenheid, acculader, inverter enz.), zal het mogelijk zijn de lithium-accu tijdens het rijden optimaal op te laden met hoge stromen, zonder het originele elektrische systeem te beschadigen.

Tenslotte kan het display informatie geven over de werking van het systeem, zoals bijvoorbeeld de laadtoestand van de 3LION, de spanningen van de accu’s aan boord en de laad- of ontlaadstroom.

3LINK beheert rechtstreeks de lading van de motoraccu die, verbonden met kabels van geschikte doorsnede, via de blackbox kan rekenen op een supersnelle oplading, tot 75A per uur rijden (afhankelijk van de geïnstalleerde dynamo). Deze regeleenheid is een extra beschermingssysteem voor de kostbare lithiumaccu, bewaakt voortdurend de laad-, ontlaad- en SOC-stromen en zal indien mogelijk (met volledig geladen lithiumaccu en aangesloten laadbron) ook de motoraccu opladen.

BESCHIKBARE MODELLEN EN TECHNISCHE KENMERKEN

Code Model L-20 L-30 L-60 L-100B L-100 L-100P L-150
Laadspanning 12,8V 12,8V 12,8V 12,8V 12,8V 12,8V 12,8V
Opgegeven vermogen 20Ah 30Ah 60Ah 100Ah 100Ah 100Ah 150Ah
Max continu ontlading 20A 30A 60A 100A 100A 100A 150A
Max ontlading 30min 25A 35A 70A 140A 140A 170A 175A
Max Lading 1C 1C 1C 1C 1C 1C 1C
Gewicht 2,7 Kg 4,2 Kg 7,9 Kg 13,3 Kg 13,8 Kg 13,8 Kg 20,7 Kg
Maat (mm) 181x76x166mm 194x130x162mm 257x132x200mm 337x175x190mm 327x172x227mm 337x157x192mm 485x172x241mm

Met 3 LION is het mogelijk om tot 4 accu’s parallel aan te sluiten met slechts één 3 LINK.

Koop gewoon één 3 LION SYSTEEM en voeg zoveel 3 LION accu’s toe als u nodig hebt(accu’s van gelijke capaciteit worden aanbevolen), de interne elektronica zal ze tegen elkaar beschermen!

BEST WITH

Best with:
SMARTCHARGER SCS4

Best with:
SMARTCHARGER SCS8

Best with:
SMARTCHARGER SCS15

NEWS